Grön curry med fläskfilé och ris

Det tar endast en kvart att skapa denna läckra rätt!
Till en person behövs:
100-150g fläskfilé (går lika bra med kycklig)
1 msk olivolja/kokosolja
½ påse grön curry kryddmix (kolla innehållsförteckningen så att mixen bara innehåller ämnen du känner till)
1 dl kokosmjölk
1-2 dl ris
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
För en extra touch behövs även lime, chili, koriander och paprika.
Så här gör du:
Stek försiktigt ris, olja och vitlök i en kastrull. Tillsätt 2-3 dl vatten och en tsk salt. När det börjar koka drar du ned värmen och låt det små puttra under lock i ca 15 min. Skär fläskfilén i små bitar och stek i olja. När köttet börjar få lite fäg tillsätter du currymixen och kokosmjölken. Koka under lock i ca 5 min. Pressa i en ½ lime strax innan servering. Garnera gärna med en limeklyfta, parprika, lite hackad chili och några blad koriander!
Kommentarer
Trackback