Pasta con vongole

En snabb och enkel rätt som smakar utsökt. Perfekt att bjuda vännerna på!
Till 4 pers behövs:
1 kg vongolemusslor (funkar bra med andra musslor t.ex. blåmusslor eller hjärtmusslor)
3 tomater
1 gullök
2 vitlöksklyftor
lite olivolja/kokosolja
1 fiskbuljongtärning
3 dl vitt vin
ca 350g spaghetti
1 dl hackad persilja
svartpeppar
Så här gör du:
Skölj musslorna och släng bort ev. döda musslor. Koka spaghettin. Hacka tomat, vitlök och lök. Fräs löken i olivolja/kokosolja i en stor gryta. Tillsätt sedan tomaterna och fiskbuljongtärningen. Efter någon minut tillsätt vinet och koka i 2 min. Lägg sedan försiktigt ner musslorna. Koka under lock i ca 2 min. Blanda musslorna med spaghettin och toppa med persilja och svartpeppar.
Färdigt att servera!
Kommentarer
Trackback