Fredagslyx med oxfilé och potatispuré med rotselleri, palsternacka och svartrot

Inviger sportlovet med en lyxig middag!
Ingredienser:
150g oxfilé
2 små potatisar
1 liten palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 liten svartrot
1 tsk smör
½ dl mjölk
salt & peppar efter smak
Så här gör du:
Skala och skär potatisen, palsternackan, rotsellerin och svartroten i små bitar. Lägg i lättsaltat vatten och koka upp. Låt koka i 10 min. När det har kokat färdigt (känns mjuka) tar du en potatisstamp och mosar alla rotfrukter. Klicka i lite smör och den uppvärmda mjölken. Fortsätt att röra puréet luftigt. Stek oxfiléen på hög värme i några minuter (beroende på hur välstekt du vill ha köttet). Glöm inte att salta och peppra köttet!
Mixa blandsallad, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar till en fräsch sallad.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback